Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
04 Oct

Tentoonstelling 2 en 3 November RKK Rhoon/expo à lÉglise Catholique de Rhoon

Publié par Blandine van Noordt-Grauer

2 en 3 november a.s. wordt een tentoonstelling in de "RK Sint Willibrordus Kerk", Dorpsdijk 236 in Rhoon gehouden waar ik mijn laatste 6 schilderijen zal exposeer.
Veel andere kunstenaren zullen aanwezig zijn met hun werk.
Een gedeelte van de opbrengst zal voor het onderhoud van de kerkgebouw bestemd zijn.
Iedereen is van harte welkom.
Expositie adres: Bibliotheek Poortugaal, Dorpsstraat 34 Poortugaal

Blandine van Noordt

E-mail: paintings.blandine@gmail.com
Website: http://paintings-blandine.site.voila.fr/ ...

 
— met Blandine van Noordt.
Foto: Expositie adres: Bibliotheek Poortugaal, Dorpsstraat 34 Poortugaal Blandine van Noordt E-mail: paintings.blandine@gmail.com Website: http://paintings-blandine.site.voila.fr Blandine is geboren in Frankrijk, maar woont sinds 1988 in Nederland. Autodidactisch is zij, met veel gevoel voor stijl en kleur. Haar werk neigt het meest naar de moderne en figuratieve kant. Blandine schildert al 35 jaar op sierlijke manier olieverf met een paletmes, waarmee zij diepte in haar werk brengt. In haar schilderijen breekt altijd in het midden van de duisternis het licht weer door. Haar inspiratie krijgt zij door haar reizen, bijbelverhalen, het impressionisme en fauvisme. Ook muzikale impressies geven haar inspiratie. Kracht, tederheid en vreugde brengt zij met streepjes en ronde lijnen op het doek aan. In een origineel mengsel van bewegingen en felle kleuren wordt gedurfd alles met een vreedzame en vreugdevolle kracht tot leven gebracht. Door haar beroep als verpleegkundige, waar zij het lijden en de wanhoop van zieke mensen meemaakt, is de zoektocht naar het licht ontstaan. Haar opleiding, klassiek gitaar te Parijs, speelt ook mee in haar schilderijen; de korte streepjes zijn de noten, de lange ronde lijnen de eeuwige melodie. Haar bekendste schilderij is: “De Schepping”. Dit schilderij is door de Raad van Kerken geschonken aan de TBS-kliniek “de Kijvelanden” regio Rotterdam. Regelmatig krijgt zij opdrachten. In Nederland , Belgïe en Frankrijk heeft zij geëxposeerd en haar werk is verkocht in binnen- en buitenland.
Commenter cet article

Archives

À propos

les peintures à l'huile, et au couteau. les couleurs; vives et fraîches. les Mélanges sur toile. les pastels-gras. de quoi passer un moment agréable sur mon blog